Od czego zależy kolor skorupki kurzego jaja?
-
Jutro przepis na świąteczne faszerowane jaja podawane na gorąco we własnych
skorupkach!
*Absolutnie naturalne kolory jaj zniesionych przez udomowione kur...
14 godzin temu
14 komentarzy:
O rany, a co to jest?
Też nie wiem! Babka taka?
babka drożdżowa:) taki gryps rodzinny:) odkroiłam spalenie, polałam lukier i...połowy juz nie ma:) robie drugą!
Ja spaliłam (odrobinę)schab ze śliwkami ... a za babkę drożdżową dopiero się zabieram ...
Radosnych i spokojnych Świąt!
nie lubię babki drożdżowej, więc dobrze jej tak!
Ja zawsze przypalam :-)
Spoko, Beata!
Spokojnych Świąt.
Małam kiedyś książkę kucharską pt. "W moijej kuchni nic się nie zmarnuje", gdzie był przepis na "Babkę drożdżową z zakalcem". Znaczy - jedna babka wyszla z zakalcem, to ten zakalec kroisz i wrzucasz do drugiej babki w charakterze bakalii.
Wesołych świąt!
Właśnie też nie wiedziałam co to :P ale to nie tragedia... ;) mimo wszystko uśmiechu i wesołego Alleluja :)
Lorenza, a tam nie było przypadkiem napisane tłustym drukiem "daj Pistacjowemu"? Musi masz wybrakowaną edycję. Zakalec, to pyszna sprawa. Polecam się na przyszłość!
Pistacowy Kosmita: Nie było :-) Ale to książka z przełomu lat 70. i 80. To Pistacjowy wtedy był na świecie?!
Mówił, że był:) jako zarodek:)
Lorenza la Magnifica, nie jestem żaden "pistacowy", nawet jeśli kocham zakalce.A czy byłem już wtedy na świecie? Hmmm, na jakimś pewnie byłem...Czort jeden wie ;)))))))
Bea, takie żarciki przed 22:00 ???
Ja tam wszystko mogę, Pistacjowy:)
Prześlij komentarz